Dagorkest Voorne, Putten, Rozenburg

Spelen met plezier!

Dirigent

Sinds april 2018 staat het Dagorkest onder leiding van dirigent Robert H. Vorwald. Wij stellen hem graag aan u voor.

Robert groeide op in een muzikaal gezin en begon als achtjarige met het bespelen van de hoorn en het harmonium. Zijn professionele loopbaan startte in 1972 en beslaat sinds die tijd een breed spectrum van de muziek. Zo is hij, naast zijn huidige werkzaamheden als muziekuitgever en -producent, componist/arrangeur en docent, ook als dirigent verbonden aan diverse koren en brassbands.

Voor Robert Vorwald vormt muziek niet alleen zijn dagelijkse werk maar het is, behoudens zijn gezin, zijn grootste hobby, die hij met passie bedrijft. Door het dirigeren en lesgeven wordt hij in staat gesteld zijn kennis, ervaring en muzikale gevoelens over te dragen op anderen en dat geeft hem grote voldoening.

Het Dagorkest is verheugd in Robert een enthousiaste en betrokken dirigent te hebben en hoopt op een nog lange, vruchtbare samenwerking.

*****


Vanaf de oprichting van ons orkest in januari 2000 heeft het Dagorkest met veel plezier samengewerkt met dirigent Cees Kramer Sr.

Begin 2018 moest Cees om gezondheidsredenen helaas besluiten zijn muzikale loopbaan te eindigen.
Het Dagorkest is hem zeer dankbaar voor zijn inzet en enthousiasme gedurende deze 18 jaar. Als blijk van waardering is Cees benoemd tot eredirigent van het Dagorkest VPR.