Nieuwjaarsconcert

Bericht van Patricia van den Blink, 12 januari 2020 (bron: facebookpagina Nieuws uit de regio Voorne-Putten):

Vandaag gaf Stichting Koffieconcerten Hoogvliet haar nieuwjaarsconcert. Dagorkest Voorne Putten Rozenburg uit Tinte trad voor deze gelegenheid op in de Dorpskerk in Hoogvliet. Na het openingswoord van voorzitter Arnold van der Heide opende het orkest, olv Robert Vorwald, het programma met Jubilee Overture van André Waignein. Daarna volgden nummers als Slavonic Rapsodie,Auld Lange Syne, Ravanello en de Radetsky Mars. Speciale gast was zangeres Suzanne de Jonge die samen met het orkest de nummers The Rose , Viljalied en I Feel Pretty ten gehore bracht.

JUBILEUM
Het is ook een extra bijzondere dag. Het Dagorkest VPR bestaat vandaag namelijk precies 20 jaar. Cees Kramer, die ook in het publiek zat, was meer 18 jaar lang dirigent. Bij zijn afscheid schonk hij het orkest het nummer Tsjaikovski Memories en uiteraard werd dit ook gespeeld.
Zowel het Dagorkest VPR, Suzanne als het publiek kunnen terugkijken op een geslaagd concert. En de leden kijken alweer vooruit naar hun jubileumconcert op 18 april dat in de Ontmoetingskerk in Spijkenisse zal worden gehouden.

MUZIKALE IMPRESSIE
Impressie van het koffie/nieuwjaarsconcert van het Dagorkest ‘Voorne Putten Rozenburg’. Op zondag 12 januari zat de kerk vol met muziekliefhebbers om dit Harmonieorkest o.l.v. dirigent Robert Vorwald te beluisteren. Zoals de naam al aangeeft, zijn alle muzikanten in de gelegenheid overdag te repeteren en op te treden.

Sinds de oprichting in 2000, is de bezetting stabiel gebleven. Muzikanten die het leuk vinden om op woensdagochtend te komen kijken en mee willen doen in een gezellige groep zijn van harte welkom. De repetitie is iedere woensdag van 10.30-11.30 uur in het verenigingsgebouw in Tinte.


Op YouTube is een video van het concert door Roel van Deursen: