ANJERACTIE Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Vanwege de coronamaatregelen is de actie in 2020 voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Prins Bernhardfonds gaat op diezelfde voet verder.

Van 28 mei tot en met 5 juni doet het Dagorkest Voorne Putten Rozenburg mee aan deze jaarlijkse actie.
Ook nu is de actie weer mobiel georganiseerd: via appjes, mailtjes en social media (zie onze website of onze Facebook pagina).

De gehele opbrengst die het Dagorkest met deze actie weet te vergaren is voor de vereniging.

Met úw hulp hopen wij een fijn bedrag bijeen te kunnen krijgen.
De opbrengst zal worden gebruikt om enkele instrumenten aan te schaffen voor een uitbreiding van onze slagwerksectie.

Vandaag gaat de Anjeractie écht van start.
Onze muzikanten sturen deze e-mail door aan zoveel mogelijk familieleden, vrienden en bekenden.
Wij hopen dat iedereen die het Dagorkest een warm hart toedraagt een kleine bijdrage wil leveren.

Dat kan door de onderstaande QR code te scannen.
U komt dan in een beveiligde omgeving waarin u een bedrag aan het Dagorkest kunt doneren.

Namens alle muzikanten alvast heel hartelijk dank voor uw bijdrage!

 

 

Het is met veel verdriet dat wij het overlijden moeten bekendmaken van onze bassist Bas van Noort.
Op 1 juni 2020 is Bas rustig ingeslapen, na afscheid te hebben genomen van zijn dierbaren.

In de laatste weken hebben veel ‘muziekvrienden’ nog afscheid kunnen nemen van Bas, waar hij heel blij mee was.

Wij zullen Bas bij het Dagorkest missen als trouw lid, als bassist, als mens en vooral ook zijn inbreng in de muziekcommissie. Bas had muziekkennis, kende veel stukken, was ook altijd bereid om mee te denken met het bestuur en de helpende hand toe te steken.

Bas was een muzikant in hart en nieren!

Nieuwjaarsconcert

Bericht van Patricia van den Blink, 12 januari 2020 (bron: facebookpagina Nieuws uit de regio Voorne-Putten):

Vandaag gaf Stichting Koffieconcerten Hoogvliet haar nieuwjaarsconcert. Dagorkest Voorne Putten Rozenburg uit Tinte trad voor deze gelegenheid op in de Dorpskerk in Hoogvliet. Na het openingswoord van voorzitter Arnold van der Heide opende het orkest, olv Robert Vorwald, het programma met Jubilee Overture van André Waignein. Daarna volgden nummers als Slavonic Rapsodie,Auld Lange Syne, Ravanello en de Radetsky Mars. Speciale gast was zangeres Suzanne de Jonge die samen met het orkest de nummers The Rose , Viljalied en I Feel Pretty ten gehore bracht.

JUBILEUM
Het is ook een extra bijzondere dag. Het Dagorkest VPR bestaat vandaag namelijk precies 20 jaar. Cees Kramer, die ook in het publiek zat, was meer 18 jaar lang dirigent. Bij zijn afscheid schonk hij het orkest het nummer Tsjaikovski Memories en uiteraard werd dit ook gespeeld.
Zowel het Dagorkest VPR, Suzanne als het publiek kunnen terugkijken op een geslaagd concert. En de leden kijken alweer vooruit naar hun jubileumconcert op 18 april dat in de Ontmoetingskerk in Spijkenisse zal worden gehouden.

MUZIKALE IMPRESSIE
Impressie van het koffie/nieuwjaarsconcert van het Dagorkest ‘Voorne Putten Rozenburg’. Op zondag 12 januari zat de kerk vol met muziekliefhebbers om dit Harmonieorkest o.l.v. dirigent Robert Vorwald te beluisteren. Zoals de naam al aangeeft, zijn alle muzikanten in de gelegenheid overdag te repeteren en op te treden.

Sinds de oprichting in 2000, is de bezetting stabiel gebleven. Muzikanten die het leuk vinden om op woensdagochtend te komen kijken en mee willen doen in een gezellige groep zijn van harte welkom. De repetitie is iedere woensdag van 10.30-11.30 uur in het verenigingsgebouw in Tinte.


Op YouTube is een video van het concert door Roel van Deursen:

 

Eerdere berichten

Eind november werd de vereniging opgeschrikt door het overlijden van tenorsaxofonist André Schaaf.
We verliezen in hem een aimabele, bescheiden man met een groot hart voor de muziek.
Het orkest heeft tijdens de repetitie op gepaste wijze afscheid van André genomen. Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte met dit verlies.


De definitieve ingebruikname van onze repetitieruimte in het nieuwe multifunctionele centrum Tintestein in Tinte laat helaas nog steeds op zich wachten.
Wij hebben al wel een ‘probeer’-repetitie in deze ruimte gehouden en zijn ervan overtuigd dat we er met  veel plezier zullen spelen.


Het Eilandenfestival 2019 werd op zaterdag 9 november gehouden in muziektheater ‘De Ontmoeting’ in Rozenburg, thuishaven van organiserende vereniging UDI.
Dagorkest VPR zette een mooi programma neer met de stukken Beyond the seven Hills, Benediction, de Spiritual Rhapsody, het door Charles Aznavour wereldberoemd gemaakte ‘She’ en de marsen Olympica en Ravanello.
Complimenten van bezoekers en muzikanten van andere verenigingen en een positief juryrapport waren ons deel.


De speculaaspoppen actie was ook dit jaar weer een succes.
816 exemplaren van deze overheerlijke lekkernij werden er verkocht, wat een welkome aanvulling van de verenigingskas betekent.

Auteur: Annelies van der Blom